Fortsätt till innehållet
Kyckling Korma Indian Style

Kyckling Korma Indian Style

En lättlagad korma med kyckling passar lika bra till vardagsmiddag som till helgens middagsbjudning. Jordnötterna ger lite extra tuggmotstånd på toppen. Servera ris och gärna ett naanbröd till.

Kyckling Korma Indian Style

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g kycklingbröstfiléer
  • potatisar
  • gul lök
  • lime
  • 380 g
    Valio Middagsmagi grytbas korma indian
    Middagsmagi grytbas korma indian är en färsk grytbas gjord på en bas av tomat &…
    Valio Middagsmagi grytbas korma indian
  • 30 g babyspenat
  • 1 dl jordnötter
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i stora bitar. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Skala och skiva löken.
  2. Lägg allt i en ugnsform (ca 30 x 30 cm) och krydda med salt och peppar.
  3. Dela limefrukten och pressa över saften från den ena halvan. Spara den andra halvan till servering.
  4. Grädda i ugnen på 200 °C i 20 minuter. Häll över grytbasen och fortsätt grädda i ca 15 minuter tills potatisen är kokt.
  5. Toppa med färsk spenat och nötter. Dela limen som är kvar i klyftor och servera till.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.