Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 4 dl kokt ris
- 400 g kycklingfilé
- 1 paprika, valfri färg
-
1 msk
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 1 msk gul curry
- 1 msk kycklingfond
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 dl vatten
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 krm salt
- 0 kg babyspenat eller sallad till servering
Dela recept
Instruktioner
- Bred ut riset på botten av ugnsformen. Lägg kycklingfilébitarna ovanpå, krydda dem med salt.
- Smält smöret och tillsätt curry och rör om. Addera kycklingfond, grädde och vatten. Koka upp och sjud såsen några minuter.
- Blanda majsstärkelse med 2 msk vatten. Rör ner redningen i såsen och koka upp. Smaka av med salt.
- Häll över såsen över riset och kycklingen.
- Skär paprikan i bitar och lägg ovanpå.
- Grädda i mitten av ugnen i 200 °C i ca 30 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Till recepten
Dela recept