Fortsätt till innehållet
Kyckling Paneng med ananas
Foodservice

Kyckling Paneng med ananas

Ljuvlig kyckling paneng med smak av curry toppad med ananas.

Kyckling Paneng med ananas

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 3 msk röd currypasta
  • 150 g gul lök, tärnad
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • 50 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 5 dl
    Valio Laktosfri matgrädde Foodservice
    Valio Laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio matgrädde 15 % 1 l laktosfri
  • 4 dl kokosgrädde
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 kg kycklingbröst, strimlat, stekt
  • 500 g wokgrönsaker
  • 100 g ananasbitar
  • lime, saft från
  • 0 kg salt, svartpeppar och fisksås
  • 0 kg koriander, färsk till garnering

Instruktioner

TILLAGNING

  1. Stek currypastan, lök och vitlök i smör i en gryta tills löken mjuknat ca 5-10 minuter.
  2. Tillsätt grädde, kokosgrädde, kycklingfond och kyckling.
  3. Låt koka på svag värme i 10 minuter.
  4. Tillsätt wokgrönsaker, ananas och limesaft och koka upp. Smaka av med salt, peppar och fisksås.
  5. Toppa med färsk koriander och servera med ris eller nudlar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.