
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
40 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 400 g kycklingfilé
- 1 msk limejuice
- 1 msk muscovadorörsocker, ljust eller mörkt
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk chilipeppar
- ½ tsk spiskummin, malen
- 2 rödlökar
- 2 paprika, röd eller grön
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 6 tortillabröd, stora
- 150 g riven ost, gärna Tex Mex
- 0 kg salt och svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Blanda limesaft, socker och kryddor. Blanda marinaden med kycklingen, krydda med salt och peppar. Låt marinera i ca 30 minuter,
- Skala och skiva löken tunt och skär paprikan i bitar.
- Stek kycklingen på medelhög värme i en stor stekpanna med smör tills de är genomstekta.
- Tillsätt löken och paprikan mot slutet och stek dem mjuka, ca 5 minuter. Tillsätt crème fraichen.
- Lägg ut bröden och fördela kycklingen ovanpå. Lägg på hälften av osten, rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på resten av osten.
- Grädda i övre delen av ugnen i 225° i ca 10 minuter tills osten har fått lite färg.
- Servera gärna med guacamole och en sallad.
Till recepten
Dela recept