
Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
40 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderSås
- 800 g kycklingfärs
-
3 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 jälkar salladslök, strimlad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 tsk salt
- 1 tsk gurkmeja
- ½ tsk cayennepeppar
- 1 dl vetemjöl
-
13 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1½ msk kycklingfond, koncentrerad
- 1 citron, saft och finrivet skal
- 2½ ingefära, finriven
- 2½ msk honung, flytande
Lasagne
- 250 g mascarpone
- 0 kg parmesan eller annan lagrad ost, riven
Dela recept
Instruktioner
Sås
- Bryn färsen i fettet i en kastrull. Tillsätt lök och kryddor och fräs några minuter till, tills löken mjuknat.
- Rör ner mjölet i pannan och vispa ner mjölken i omgångar under omrörning. Tillsätt buljongen.
- Koka upp och koka på medelvärme ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Rör om under tiden så att den inte bränner.
- Smaka av med rivet citronskal, citronsaft, ingefära och honung. Salta.
Lasagne
- Smörj en ugnsform (ca 20 x 30 cm) med lite smör.
- Varva lasagneplattor och sås, och skeda mascarpone över köttsåsen. Sista lagret ska vara sås. Strö över riven ost.
- Grädda på mitten av ugnen i 200 °C i ca 40 minuter tills lasagnen har fått fin färg.
Till recepten
Dela recept