Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
45 min
Totalt
1 h 15 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 400 g kycklingbröstfiléer
- 1 tsk salt
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1½ dl ströbröd
- ½ tsk chilipeppar, malen
Rotfruktschips
- 200 g rödbeta
- 400 g sötpotatis
- 125 g palsternacka
- 1 tsk salt och svartpeppar
Till fritering
- 0 kg rapsolja
Till servering
-
250 g
Valio Middagsmagi ostcrème tacoMiddagsmagi ostcrème taco har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den laktosfria…
Dela recept
Instruktioner
Nuggets
- Skär kycklingen i ca 7 mm tjocka skivor (en filé ger ca 8 skivor). Strö över 1/2 tsk salt.
- Vispa upp ägget och lägg på ett fat. Lägg mjölet på ett annat. Blanda ströbrödet med ½ tsk salt och chilipeppar och lägg på ett tredje fat.
- Rulla kycklingbitarna först i mjöl, doppa sedan i det uppvispade ägget och vänd dem sist i ströbrödet.
- Fritera kycklingen i rikligt med olja på båda sidorna tills de är krispiga och ljusbruna.
Rotfruktschips
- Tvätta rotfrukterna och skala dem om de är smutsiga. Skiva dem tunt t.ex. med en mandolin.
- Fritera eller skivorna i omgångar i en stor kastrull med rikligt med olja. Lägg skivorna på ett hushållspapper så att överflödig olja rinner av.
- Servera rotfruktschipsen med nuggets och ostcrème.
Till recepten
Dela recept