Fortsätt till innehållet
Kycklingnuggets med rotfruktschips

Kycklingnuggets med rotfruktschips

Hemgjorda nuggets är en hit hos både barn och vuxna. En smakrik ostcréme och färgglada krispiga chips gör måltiden ännu festligare. Har du inte tid att göra egna rotfruktschips kan du köpa en påse färdiga eller ugnsrosta sötpotatis fries.

Kycklingnuggets med rotfruktschips

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 400 g kycklingbröstfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • ägg
  • 1½ dl ströbröd
  • ½ tsk chilipeppar, malen

Rotfruktschips

  • 200 g rödbeta
  • 400 g sötpotatis
  • 125 g palsternacka
  • 1 tsk salt och svartpeppar

Till fritering

  • 0 kg rapsolja

Till servering


Instruktioner

Nuggets

  1. Skär kycklingen i ca 7 mm tjocka skivor (en filé ger ca 8 skivor). Strö över 1/2 tsk salt.
  2. Vispa upp ägget och lägg på ett fat. Lägg mjölet på ett annat. Blanda ströbrödet med ½ tsk salt och chilipeppar och lägg på ett tredje fat.
  3. Rulla kycklingbitarna först i mjöl, doppa sedan i det uppvispade ägget och vänd dem sist i ströbrödet.
  4. Fritera kycklingen i rikligt med olja på båda sidorna tills de är krispiga och ljusbruna.

Rotfruktschips

  1. Tvätta rotfrukterna och skala dem om de är smutsiga. Skiva dem tunt t.ex. med en mandolin.
  2. Fritera eller skivorna i omgångar i en stor kastrull med rikligt med olja. Lägg skivorna på ett hushållspapper så att överflödig olja rinner av.
  3. Servera rotfruktschipsen med nuggets och ostcrème.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.