Fortsätt till innehållet
Kycklingpanna med sötpotatis

Kycklingpanna med sötpotatis

Kycklingpanna med sötpotatis lagas, precis namnet antyder, direkt i en stor stekpanna.Servera gärna bröd och en grönsallad till.

Kycklingpanna med sötpotatis

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 400 g sötpotatis
  • 150 g gul lök
  • 140 g bacon
  • 400 g kycklingbröstfiléer
  • 2 msk grönsaksfond, koncentrerad
  • ⅓ tsk kanel, malen
  • ½ tsk salt
  • 250 g
    Valio Middagsmagi ostcrème jalapeño
    Middagsmagi ostcrème jalapeño har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den laktosfria…
    Valio Middagsmagi ostcrème jalapeño

Instruktioner

  1. Skala sötpotatisen och skär i tärningar ca 2x2 cm. Skala och skär löken i tunna skivor.
  2. Strimla baconet. Skär kycklingen i bitar.
  3. Stek baconet gyllenbrunt i en stor stekpanna. När fettet separerat, lägg i kycklingbitarna och stek tills de fått färg ca 5 minuter.
  4. Tillsätt potatisen och löken. Rör ned fond, kanel, salt och ostcrème.
  5. Sjud grytan under lock tills sötpotatisen är kokt, ca 10 minuter beroende på storleken på bitarna. Rör om en gång under tiden.
  6. Servera gärna med bröd.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.