Förberedelsetid
Aktiv
4 h
Totalt
4 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderLakritsgrädde
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 100 g lakritskola, t ex Kick
Tårtbotten
- 4 ägg
- 1½ dl socker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk krossade turkisk peppar-karameller
Fyllning och frosting
- ½ dl kanderad citronsaft utspädd med vatten
-
2
Valio Laktosfri kvarg citronLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
- 1 paket marsipan, svart
- 125 g vit sockerpasta
Dela recept
Instruktioner
- Förbered först lakritsgrädden. Häll upp grädden i en kastrull. Hacka karamellerna. Värm under omrörning tills karamellerna har smält. Placera blandningen i kylen. Låt svalna i flera timmar. (Gräddblandningen kan förberedas och ställas i kylen även dagen innan.)
Tårtbotten
- Vispa rumsvarma ägg och socker till ett tjockt skum.
- Blanda mjöl, bakpulver och turkisk peppar. Tillsätt till äggblandningen medan du försiktigt rör om.
- Häll upp i en smord, smulad kakform (Ø ca 24 cm).
- Tillaga i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min eller tills den är genomgräddad.
- Ta ut kakan från formen när den svalnat något.
- Skär den avsvalnade tårtbotten i tre delar.
Fyllning
- Vispa lakritsgrädden med en elvisp.
- Bred ut en burk kvarg och hälften av grädden ovanpå tårtbotten lätt fuktad med utspädd citronsaft.
- Lägg det mellersta lagret av kakan ovanpå. Fukta och fyll som tidigare.
- Lägg tårtskyddet ovanpå. Fukta
Dekoration
- Forma den svarta marsipanen till en boll. Rulla den mellan plastfolie till en rund skiva. Storleken på marsipanen ska täcka hela tårtan (inklusive kanterna).
- För över marsipanarket på tårtan. Tryck till hårt, jämna till kanterna med en kniv.
- Rulla sockerpastan till 1 1/2 mm tjocka skivor på ett bord mjölat med strösocker. Gör ett stort spöke eller många små spökfigurer av brädan.
- Spökfigurer: Ta bitar från tallriken med en rund form eller ett dricksglas. Forma dem till spöken, t ex ovanpå en skrynklig foliekula. Tryck till ögonhålen med en tändsticka. Lägg de formade figurerna på bakplåtspapper för att stelna.
- Servera som en halloweentårta. Genom att variera dekorationen kan du servera tårtan på andra fester, t ex som födelsedagstårta.
Till recepten
Dela recept