Förberedelsetid
Aktiv
1 h 40 min
Passiv
40 min
Totalt
2 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderKakan
- 4 dl strösocker
- 4 ägg
-
200 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
1½ dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 5½ dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 4 tsk vaniljsocker
- 1 dl hallon, frysta och tinade
Hallonmousse
- ½ dl strösocker
- ½ dl vatten
- 3 gelatinblad
- 3 dl hallonpuré
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Chokladmousse
- 4 gelatinblad
-
2 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 150 g mörk choklad, 70%
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Chokladgarnering
- 200 g mörk choklad, 70%
Dela recept
Instruktioner
Kakan
- Vispa socker och ägg pösigt med en elvisp ca 5 minuter.
- Smält smöret och blanda med mjölken.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Sikta ner mjölblandningen i äggvispet, rör ner smörmjölken och vänd ner hallonen.
- Smörj och bröa en hög form (ca 10-12 cm med 20-22 Ø cm) och häll i smeten.
- Baka i ugnen på 175°C i ca 40 minuter. Känn med sticka så att kakan är färdig inuti. Låt svalna ordentligt.
- Tips: Hallonpuré gör du genom att värma frysta bär och sila genom en finmaskig sil.
Hallonmousse
- Koka upp socker och vatten i en kastrull ca 5 minuter till ett sockerlag. Låt svalna.
- Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Smält de urkramade gelatinbladen i en kastrull eller i mikrovågsugnen och blanda med hallonpurén och sockerlagen.
- Vispa grädden hårt. Vänd hallonpuréblandningen i grädden. Ställ kallt ca 20 minuter.
Chokladmousse
- Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 minuter.
- Koka upp mjölken och 150 g chokladen i en kastrull och sjud tills chokladen smält. Krama ur gelatinbladen och vispa ner. Låt svalna något.
- Vispa grädden hårt. Vänd ner grädden i chokladen. Ställ kallt ca 20 minuter.
Chokladgarnering
- Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
- Bred ut över smörpapper och låt stelna tills den går att skära i. Skär sedan ut rektanglar med hjälp av en sporre.
Montering
- Dela tårtan i tre delar.
- Bred hallonmousse på den ena tårtbotten.
- Lägg ihop och bred chokladmousse på den andra tårtbotten.
- Lägg på den tredje och bred på vispad grädde.
- Lägg på chokladgarneringen och pudra över florsocker.
Till recepten
Dela recept