Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
50 min
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
3
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 kg potatis, välj en möjlig sort som t ex King Edward
- 2 gul lök
- 3 dl lagrad ost, riven
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
1½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 4 krm vitlökspulver (valfritt)
- 3 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
-
3 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 0 kg örter till garnering
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala och skiva potatisen i tunna skivor.
- Skala och finhacka löken.
- Varva potatis, lök och 2 dl av osten i en smord ugnssäker form.
- Blanda grädde och mjölk. Krydda med peppar, salt, vitlökspulver och häll över potatisen. Klicka på smöret och lägg på resten av osten.
- Grädda i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 40-50 minuter. Om gratängen börjar få mycket färg kan den täckas med folie under slutet av tiden i ugnen.
- TIPS: Dubbla mängden vitlökspulver för en kraftigare vitlökssmak.
Till recepten
Dela recept