Förberedelsetid
Aktiv
2 h
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn220°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBullar
- 25 g jäst
-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 dl socker
- ½ msk kardemumma
- 500 g vetemjöl
-
200 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Grädde
-
3⅓ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 tsk socker
Mandelcréme
- 200 g mandelmassa
-
½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Topping
- 2 ägg
- 1 dl florsocker
Dela recept
Instruktioner
- Blanda jästen med den rumsvarma mjölken.
- Tillsätt ägg, socker, kryddor och lite mjöl. Rör om.
- Häll i resten av mjölet lite i taget.
- Blanda i rumsvarmt smör.
- Låt jäsa i cirka 30 minuter i en bunke täckt med handduk. Degen ska dubblas i storlek under denna tid.
- Fördela degen till jämna bullar 8-10 cm breda och några cm höga. Pensla lite ägg på toppen.
- Grädda i mitten av ugnen på 220 grader ungefär 10-12 minuter eller tills bullarna har fått en fin gyllene färg.
- Låt bullarna svalna medan du vispar ihop grädden med lite socker.
- Mandelcrémen gör du genom att blanda rumstempererad mandelmassa tillsammans med ovispad vispgrädde, häll i lite grädde i taget för bra konsistens.
- Dela de avsvalnade bullarna på tvären. Föredela mandecrémen och vispgrädden på alla bullar och sätt tillbaka locket.
- Toppa locken med florsocker
Till recepten
Dela recept