Förberedelsetid
Aktiv
1 h 40 min
Passiv
25 min
Totalt
2 h 5 min
Svårighetsgrad
-
Erfarna bröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderLaktosfri lemoncurd
- 6 äggulor
- 1⅓ dl strösocker
- 1 dl citronsaft, färskpressad
-
100 g
Valio Laktosfri smör, kalltSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Botten
- 450 g mandelmassa
- 3 äggvitor
- 1 dl strösocker
Smörkräm
-
300 g
Valio Laktosfri smör, rumsvarmtSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ cItron, saft och skal
- 3½ dl florsocker
- 3½ dl laktosfri lemoncurd
- 1 äggula
Vit chokladgrädde
- 300 g laktosfri vit choklad
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Topping
- 250 g hallon, färska
- 1 krm kardemumma, malen
Dela recept
Instruktioner
Laktosfri lemoncurd
- Vispa äggulorna med hälften av sockret ljusgult och luftigt .
- Koka upp citronsaften med resten av sockret i en kastrull. Tillsätt äggblandningen och värm till ca 83° under ständig vispning.
- Klicka ner smöret och vispa slätt. Låt svalna.
Botten
- Värm ugnen till 175° .
- Klä en ugnsfarm eller långpanna (ca 30x20 cm) med ett bakplåtspapper.
- Riv mandelmassan grovt i en bunke och tillsätt äggvitorna och sockret. Vispa till en jämn smet.
- Bred ut smeten i formen. Grädda i ca 25 minuter tills den fått lite färg och stelnat på ytan. Låt svalna.
Smörkräm
- Lägg smöret i en bunke. Tvätta och riv ner det yttersta skalet av citronen fint. Pressa ner saften.
- Tillsätt florsocker, lemon curd och äggula.
- Vispa smörkrämen tills den är lätt och luftig.
- Bred krämen över bottnen. Ställ tårtan kallt, gärna i frysen, ca 15 minuter.
Vit chokladgrädde
- Koka upp grädden.
- Hacka choklad fint och vänd ner. Låt svalna ca 10 minuter.
- Bred chokladgrädden över kakan. Ställ kallt ca 15 minuter.
Topping
- Skär kakan i fina bitar.
- Toppa med hallon före servering. Strö gärna över lite nymalen kardemumma.
Till recepten
Dela recept