Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
1 h 40 min
Totalt
2 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
4 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 50 g jäst, färsk
-
2 dl
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
- 1 dl strösocker
- ½ tsk salt
- 1 msk kardemumma, mortlad eller malen
- 14 dl vetemjöl
Bullar
- 200 g mandelmassa
-
200 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2½ msk kanel, malen
Gräddning
- 1 ägg
- 0 g pärlsocker
Dela recept
Instruktioner
Deg
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt 37°C.
- Smula ner jäst i en stor bunke eller köksmaskin. Tillsätt den varma mjölken och rör tills jästen löst upp sig.
- Rör ner kvarg, socker, salt och kardemumma.
- Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta för hand till en smidig deg ca 10 minuter tills degen är blank och smidig och släpper bunkens kanter. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Bullar
- Riv mandelmassan och blanda med det mjuka smöret och kanelen till fyllningen.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut ena degbiten till en rektangel, ca 5 mm tjock.
- Bred hälften av fyllningen på degplattan. Rulla ihop från båda långsidorna så att två rullar möts på mitten. Skär ca 2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Kläm ihop dem längst ner så att de ser ut som hjärtan.
- Upprepa med den andra degbiten.
- Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
Gräddning
- Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö på pärlsocker.
- Grädda i på 225°C i ca 8 minuter.
- Låt svalna på galler.
Till recepten
Dela recept