Förberedelsetid
Passiv
25 h
Totalt
25 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2½ dl strösocker
- ½ dl sirap (ljus eller mörk)
- 1 dl vatten
- ½ msk ingefära, malen
- ½ msk nejlikor, malda
- 1 msk kanel, malen
- 1 tsk kardemumma, malen
- ½ msk bikarbonat
- 7½ dl vetemjöl
Dela recept
Instruktioner
- Blanda smält smöret i en kastrull.
- Blanda smör, socker, sirap, vatten, kryddor och bikarbonat i en bunke eller en maskin. Arbeta i mjölet lite i taget till en smidig pepparkaksdeg. Lägg i kylen över natten.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakbord. Ta ut pepparkakor med mått och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen i ca 5-6 minuter.
- Låt kakorna svalna och förvara dem i en burk i rumstemperatur.
Till recepten
Dela recept