Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
15 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 400 g lammfärs
- 2 dl gul lök, finhackad
- 1 vitlök, pressad
-
1 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ tsk kardemumma
- 1 tsk svartpeppar
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 1 ägg
- 1 formbröd, skiva
- 1 tsk salt
- ½ dl mynta, hackad
- 0 kg grillspett i trä
Dela recept
Instruktioner
- Lägg grillspetten i kallt vatten i minst en halvtimme.
- Fräs löken i smör i en stekpanna. Tillsätt kardemumma och svartpeppar.
- Blanda lökblandningen med crème fraiche, ägg och smulat bröd. Rör ner färsen och krydda med salt och mynta. Blanda till en slät smet.
- Forma färsen runt ett spett till en kebabfärsbiff. Smeten räcker till ca 12-15 spett. Lägg spetten på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i ugn i 225°C i ca 12-15 minuter eller tills de är genomgräddade.
Till recepten
Dela recept