Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
1 h
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
- Ugn150°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderLammracks
- 2 lammracks
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
-
1 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 5 vitlöksklyftor
- 1 kruka rosmarin
Jordärtskockskräm
- 600 g jordärtskocka
- 200 g palsternacka
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ½ citronsaft
Gremolata
- 1 dl hasselnötter, rostade
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk olivolja
- 1 citron, finrivet skal
- 1 nypa flingsalt
Dela recept
Instruktioner
Lammracks
- Sätt ugnen på 150°C.
- Torka av racksen och putsa om det behövs. Krydda med salt och peppar.
- Stek racksen runt om i en stekpanna med smör så de får fin färg. Lägg dem i en ugnsfast form .
- Skala och krossa vitlöksklyftorna och hacka rosmarinen. Gnid in köttet med dem.
- Sätt en termometer i mitten på en av racksen. Ugnsbaka till en innertemperatur på 57°C ca 20 minuter.
- Låt vila ca 10 minuter.
Jordärtskockskräm
- Skala skockorna och palsternackan och skär dem i grova bitar.
- Skala vitlöken.
- Lägg allt i ugnsfast form. Häll på olivoljan och krydda med salt och peppar.
- Ugnsbaka i 200°C tills det är mjukt, ca 20-30 minuter.
- Skrapa ner allt i en bunke och mixa med stavmixer, späd med grädden till krämig konsistens.
- Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
Gremolata
- Finhacka hasselnötterna.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Blanda med övriga ingredienser.
Servering
- Skär upp lammet.
- Lägg upp jordärtskockskrämen, lägg på lammet och toppa med gremolata.
Till recepten
Dela recept