Fortsätt till innehållet
Lammracks med jordärtskockskräm och nötgremolata

Lammracks med jordärtskockskräm och nötgremolata

Smakrika och saftiga lammracks med vitlök och rosmarin för sällskap av en ljuvlig rotfruktskräm. Vår variant på gremolata har hasselnötter i sig för lite extra crunch. Förbered allt och stek lammet klart i ugnen när gästerna kommer.

Lammracks med jordärtskockskräm och nötgremolata

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Lammracks

  • lammracks
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • vitlöksklyftor
  • 1 kruka rosmarin

Jordärtskockskräm

  • 600 g jordärtskocka
  • 200 g palsternacka
  • vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • ½  citronsaft

Gremolata

  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • citron, finrivet skal
  • 1 nypa flingsalt

Instruktioner

Lammracks

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Torka av racksen och putsa om det behövs. Krydda med salt och peppar.
  3. Stek racksen runt om i en stekpanna med smör så de får fin färg. Lägg dem i en ugnsfast form .
  4. Skala och krossa vitlöksklyftorna och hacka rosmarinen. Gnid in köttet med dem.
  5. Sätt en termometer i mitten på en av racksen. Ugnsbaka till en innertemperatur på 57°C ca 20 minuter.
  6. Låt vila ca 10 minuter.

Jordärtskockskräm

  1. Skala skockorna och palsternackan och skär dem i grova bitar.
  2. Skala vitlöken.
  3. Lägg allt i ugnsfast form. Häll på olivoljan och krydda med salt och peppar.
  4. Ugnsbaka i 200°C tills det är mjukt, ca 20-30 minuter.
  5. Skrapa ner allt i en bunke och mixa med stavmixer, späd med grädden till krämig konsistens.
  6. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.

Gremolata

  1. Finhacka hasselnötterna.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Blanda med övriga ingredienser.

Servering

  1. Skär upp lammet.
  2. Lägg upp jordärtskockskrämen, lägg på lammet och toppa med gremolata.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.