
Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 750 g lammstek
- 1 tsk salt
- 0 kg svartpeppar (malen)
- 3 vitlöksklyftor
- 0 kg färsk rosmarin
Till stekning
-
25 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ¾ dl konjak
- 0 kg salt och peppar (efter smak)
Konkaj-och gräddsås
-
25 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 2 schalottenlökar
- 2 dl demi glace (basfond)
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Börja med att krydda köttet. Strö salt, peppar, hackad vitlök och rosmarin på en arbetsbräda eller bakplåtspapper. Rulla stekarna i kryddblandningen. Låt den ligga i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Börja förbered såsen under tiden.
- Bryn köttet i smör i en het panna. Lägg köttet i en ugnsform och tillaga i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter. Låt köttet vila under folie några minuter innan servering.
Konjakssås
- Smält smöret i en kastrull. Ta bort eventuella smutsiga ytterskal och smutsiga stjälkar från lökarna. Är skalen rena behöver de inte tas bort. Skär löken i fjärdedelar och fräs dem i smör tills de mjuknar.
- Tillsätt fonden och koka på medelvärme i 5 minuter. Ta upp löken från såsen.
- Tillsätt grädde och konjak. Låt det koka i några minuter. Krydda med salt och peppar.
- Servera lammsteken med konjakssåsen, bakade rödbetor, potatis och en grönsallad.
Till recepten
Dela recept