
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
30 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 kg regnbågslax eller laxfilé med skinn
- 1½ tsk salt
- 0 kg svartpeppar (malen)
- 1 citron, juice och skal
- 1 dl färsk dill
- 0 kg purjolök (ca 15 cm)
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta bort eventuella ben från fisken.
- Lägg fisken med skinnsidan nedåt i en smord ugnsform. Strö över salt, peppar och rivet citronskal och häll över citronsaften.
- Lägg hackad dill och skivad purjolök ovanpå laxfilén. Avsluta med att bre ett jämnt lager crème fraîche över fisken.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter eller tills fisken är genomstekt och saftig (innertemperatur bör vara ca 52-56 °C).
- Servera med ris eller kokt potatis.
Till recepten
Dela recept