Fortsätt till innehållet
Lax i ugn med crème fraîche, citron och dill

Lax i ugn med crème fraîche, citron och dill

Detta recept är inspirerat av Finlands “Smetanalohi” som kan översättas till “smetanalax”. Denna version innehåller crème fraîche, men går lika bra att göra med smetana. Smaksätt med citron och dill och du har en enkel och god rätt för ett större sällskap!

Lax i ugn med crème fraîche, citron och dill

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 kg regnbågslax eller laxfilé med skinn
  • 1½ tsk salt
  • 0 kg svartpeppar (malen)
  • citron, juice och skal
  • 1 dl färsk dill
  • 0 kg purjolök (ca 15 cm)
  • 2 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta bort eventuella ben från fisken.
  3. Lägg fisken med skinnsidan nedåt i en smord ugnsform. Strö över salt, peppar och rivet citronskal och häll över citronsaften.
  4. Lägg hackad dill och skivad purjolök ovanpå laxfilén. Avsluta med att bre ett jämnt lager crème fraîche över fisken.
  5. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter eller tills fisken är genomstekt och saftig (innertemperatur bör vara ca 52-56 °C).
  6. Servera med ris eller kokt potatis.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.