Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Totalt
15 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
4
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- ½ gurka
- ½ tsk salt
- 1 vitlöksklyfta
-
200 g
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 1 tsk strösocker
- 0 kg svartpeppar
- 1 kruka färska örter som mynta, dill eller krasse
- 600 g varmrökt lax
Dela recept
Instruktioner
- Riv gurkan grovt och lägg i en sil med saltet. Låt överflödig vätska rinna bort ca 15 minuter.
- Skala och finhacka vitlöken. Krama ur gurkan och blanda med vitlök och créme fraiche. Krydda med socker och peppar.
- Tillsätt örter t ex mynta, dill eller vattenkrasse efter smak.
- Servera med den rökta laxen.
Till recepten
Dela recept