Fortsätt till innehållet
Laxsallad med ingefärskräm

Laxsallad med ingefärskräm

En lättlagad laxsallad med asiatiska smaker blir en god förrätt. Toppa gärna med lite hackad röd chili för mer hetta. Servera gärna med bröd.

Laxsallad med ingefärskräm

Ingredienser

4
portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 150 g kallrökt lax
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • ½  gurka
  • 75 g vårlökar
  • 100 g rädisor
  • 80 g salladsblandning, småbladig
  • 2 msk svarta sesamfrön

Ingefärskräm

  • 2 dl
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 1 tsk färskpressad limejuice
  • 1 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till ingefärskrämen. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  2. Strimla laxen.
  3. Blanda olja och vinäger till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär gurkan i stavar, hacka vårlöken och skiva rädisorna. Blanda med salladen och med dressingen. Lägg upp på ett fat.
  5. Toppa med lax och sesamfrön. Servera med ingefärskrämen.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.