Fortsätt till innehållet

Liams lasagnesoppa

Här är en god lasagnesoppa som passar perfekt som vardagsrätt då den både är enkel att göra och är snäll för plånboken. Dessutom brukar smaken av lasagne gå hem hos stora och små, även när den är i soppform.

Liams lasagnesoppa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • morötter
  • gula lökar
  • vitlöksklyftor
  • stjälkselleri
  • 2 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ½ dl tomatpuré
  • 500 g köttfärs
  • 800 g körsbärstomater, på burk
  • ½ msk cayennepeppar
  • ½ msk timjan, torkad
  • ½ msk basilika, torkad
  • 1 msk soja, japansk
  • 1 msk kalvfond, koncentrerad
  • 1 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • 1 l vatten
  • 500 g pasta
  • 0 kg salt och svartpeppar

Bechamelsås

  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ½ dl vetemjöl
  • 5 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • 1 dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • 1 krm muskot
  • 1 tsk vinäger
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg persilja

Instruktioner

  1. Skala morötter, lök och vitlök. Hacka dem och sellerin fint.
  2. Smält smör i en gryta eller stor kastrull och tillsätt morötterna, den gula löken och sellerin. Stek ca 5 minuter utan att grönsakerna får färg.
  3. Lägg i vitlöken och tomatpurén och bryn någon minut med grönsakerna.
  4. Putta grönsakerna åt sidan i grytan och lägg i köttfärsen och bryn på hög värme tills färsen fått lite färg.
  5. Lägg i tomaterna, kryddor, soja, fond och mjölk och låt soppan puttra under lock i ca 15 minuter. Krossa tomaterna i grytan när de mjuknat med t ex en ballongvisp. Häll i vattnet och koka upp.
  6. Lägg i pastan och koka enligt anvisning på pastans förpackning (koktiden beror på sorten).
  7. Salta och peppra efter smak.
  8. Servera soppan i en skål och ringla bechamelsås över. Toppa med hackad persilja och riven parmensan.

Bechamelsås

  1. Smält smör i en kastrull. Vispa ned mjöl, mjölk och grädde. Låt koka ca 5 minuter under omrörning tills såsen kokat ihop.
  2. Tillsätt muskot och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Servera soppan med en klick bechamel på toppen.
  2. Toppa med persilja och parmesanost.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.