Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 4 morötter
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 3 stjälkselleri
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ dl tomatpuré
- 500 g köttfärs
- 800 g körsbärstomater, på burk
- ½ msk cayennepeppar
- ½ msk timjan, torkad
- ½ msk basilika, torkad
- 1 msk soja, japansk
- 1 msk kalvfond, koncentrerad
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 l vatten
- 500 g pasta
- 0 kg salt och svartpeppar
Bechamelsås
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ dl vetemjöl
-
5 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
1 dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 1 krm muskot
- 1 tsk vinäger
- 0 kg salt och svartpeppar
- 0 kg persilja
Dela recept
Instruktioner
- Skala morötter, lök och vitlök. Hacka dem och sellerin fint.
- Smält smör i en gryta eller stor kastrull och tillsätt morötterna, den gula löken och sellerin. Stek ca 5 minuter utan att grönsakerna får färg.
- Lägg i vitlöken och tomatpurén och bryn någon minut med grönsakerna.
- Putta grönsakerna åt sidan i grytan och lägg i köttfärsen och bryn på hög värme tills färsen fått lite färg.
- Lägg i tomaterna, kryddor, soja, fond och mjölk och låt soppan puttra under lock i ca 15 minuter. Krossa tomaterna i grytan när de mjuknat med t ex en ballongvisp. Häll i vattnet och koka upp.
- Lägg i pastan och koka enligt anvisning på pastans förpackning (koktiden beror på sorten).
- Salta och peppra efter smak.
- Servera soppan i en skål och ringla bechamelsås över. Toppa med hackad persilja och riven parmensan.
Bechamelsås
- Smält smör i en kastrull. Vispa ned mjöl, mjölk och grädde. Låt koka ca 5 minuter under omrörning tills såsen kokat ihop.
- Tillsätt muskot och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Servering
- Servera soppan med en klick bechamel på toppen.
- Toppa med persilja och parmesanost.
Till recepten
Dela recept