Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
5 h
Totalt
5 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 175 g digestivekex
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Fyllning
- 5 gelatinblad
-
2
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- ¾ dl limejuice
- 1 limeskal, rivet
- 1 dl socker
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Limetäcket
- 2 gelatinblad
- 1 dl limejuice
- ½ dl socker
- ½ dl vatten
- 0 kg karamellfärg
Dela recept
Instruktioner
- Krossa kakorna. Rör ner det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en springform (20 cm) klädd med bakplåtspapper.
Fyllning
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten för att mjukna.
- Vispa färskost, ½ dl limejuice, rivet limeskal och socker med en elvisp. Vispa grädden.
- Värm 1/4 dl limejuice i mikron, sedan smält gelatin i den. Häll gelatinblandningen i en tunn remsa i färskosten. Rör till sist ner den vispade grädden. Häll fyllningen i formen.
- Täck formen med plastfolie och låt stelna i kylen minst 4 timmar
Limetäcke
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda socker med limejuice.
- Värm vattnet och lös upp gelatinbladen i det. Blanda limejuice och vatten-gelatinblandning. Färga den grön.
- Häll över glasyren över toppen av kakan. Låt stelna i kylen i 1 timme. Ta försiktigt bort kakan från formen, använd en spatel för att ta bort kanten.
- Garnera med färsk mynta.
Till recepten
Dela recept