Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
1 h 30 min
Totalt
2 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
150 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
-
5 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 50 g jäst för söta degar
- 2 ägg
- ½ g saffran
- 1½ dl strösocker
- ½ tsk salt
- 16 dl vetemjöl
- 0 kg russin
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken - värm till fingervarmt 37°C.
- Smula ner jästen i en bunke och häll på lite varm mjölk. Rör tills jästen har lösts upp. Vispa ner resten av mjölken och 1 av äggen, saffran, socker och salt.
- Tillsätt större delen av mjölet och arbeta fram en smidig deg för hand eller med hjälp av en bakmaskin, ca 10 minuter.
- Låt degen jäsa i ca 60 minuter under bakduk.
- Sätt ugnen på 225 C.
- Ta upp degen och knåda den slät på ett mjölat bakbord.
- Forma lussebullarna och placera dem på ugnsplåtar med bakplåtspapper.
- Tryck i russin och låt lussebullarna jäsa till dubbel storlek ca 20 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 225 C i ca 8 minuter.
- Låt lussebullarna svalna på galler under bakduk.
- Servera med fördel tillsammans med ett glas kall mjölk!
Till recepten
Dela recept