Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
10 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl strösocker
- ½ msk citron, finrivet skal
- 2 ägg
- 1½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Dela recept
Instruktioner
- Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.
- Sätt ugnen på 200°.
- Smörj madeleineformarna, eller andra valfria formar, med smör.
- Vispa smör, socker och citronskal luftigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop.
- Blanda resten av ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Blanda ordentligt.
- Fyll formarna med smeten. Spara någon centimeter högst upp i varje form. Grädda i ca 10 min eller tills kakorna är gyllenbruna.
- Tips! Pudra gärna kakorna med florsocker före servering.
Till recepten
Dela recept