Fortsätt till innehållet
Majssoppa med sting
Foodservice

Majssoppa med sting

En len majssoppa som man kan göra hetare genom att tillsätta mer sambal oelek och kanske lite finriven ingefära och spiskummin. Serveras med bröd och gärna en proteinrik röra.

Majssoppa med sting

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 kg majs, frusen eller konserverad
  • 120 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 dl grönsaksfond, koncentrerad
  • 4 l vatten
  • 6 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde UHT Foodservice
    Valio Laktosfri vispgrädde kan användas i både matlagning, efterrätter och bakverk. Använd den i varm…
    Valio vispgrädde 1 l laktosfri
  • 20 g sambal oelek
  • 40 g örter, hackade

Instruktioner

  1. Häll av eventuell vätska från majskornen och fräs dem mjuka i lite smör i en stor kastrull.
  2. Tillsätt buljong, fond, vatten och grädde. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
  3. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
  4. Mixa soppan slät och koka upp den igen.
  5. Toppa med örter vid servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.