Fortsätt till innehållet

Mandelkubb

Mandelkubb är ett klassiskt bakverk som alltid blir uppskattat på fikabordet. Degen blir lite kletig men ha inte i mer mjöl för då kan kubbarna bli lite torra.

Mandelkubb

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 125 g
    Valio Laktosfri smör, rumstempererat
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1½ dl strösocker
  • ägg
  • ½ tsk bittermandelarom
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • ½ msk bakpulver
  • 1½ dl
    Valio Laktosfri kefir naturell
    Njut av Valio laktosfri naturell Kefir med härligt frisk, porlande konsistens och mild smak. Ät…
    Valio Laktosfri kefir naturell 2,5% 1000 g
  • 6½ dl vetemjöl
  • ½ dl sötmandel, finhackad
  • 1 dl pärlsocker

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, socker och ägg. Rör ner bittermandelarom, hjorthornssalt, bakpulver, kefir och mjöl.
  3. Arbeta ihop till en kladdig deg. Forma ovala bollar som du plattar till på plåten. Fukta dina händer lätt så blir det enklare att hantera degen. Lägg bollarna på plåten med lite mellanrum, de växer i ugnen.
  4. Finhacka mandeln och strö över med pärlsockret.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de är torra men inte fått någon färg.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.