Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
10 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
4.5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
125 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1½ dl strösocker
- 1 ägg
- ½ tsk bittermandelarom
- 1 tsk hjorthornsalt
- ½ msk bakpulver
-
1½ dl
Valio Laktosfri kefir naturellNjut av Valio laktosfri naturell Kefir med härligt frisk, porlande konsistens och mild smak. Ät…
- 6½ dl vetemjöl
- ½ dl sötmandel, finhackad
- 1 dl pärlsocker
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 225°. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop smör, socker och ägg. Rör ner bittermandelarom, hjorthornssalt, bakpulver, kefir och mjöl.
- Arbeta ihop till en kladdig deg. Forma ovala bollar som du plattar till på plåten. Fukta dina händer lätt så blir det enklare att hantera degen. Lägg bollarna på plåten med lite mellanrum, de växer i ugnen.
- Finhacka mandeln och strö över med pärlsockret.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de är torra men inte fått någon färg.
Till recepten
Dela recept