Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
6 h
Totalt
6 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderVåfflor
- 1 dl kikärtsmjöl
- 2½ dl kallt vatten
- 1 krm vaniljarom
Mangoglass
- 100 g mango (fryst)
- 2 msk honung, flytande
-
250 g
Valio Laktosfri kvarg mangoLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av mango. God som den är tillsammans med…
Mangosylt
- 50 g fryst mango
- 1 msk kallt vatten
- ¼ dl strösocker
- 1 msk kokos, riven
- ½ tsk vaniljsocker
Chokladdopp med topping
- 200 g mörk choklad
- 0 kg granola
- 0 kg kokos, riven
Dela recept
Instruktioner
Våfflor
- Blanda ihop ingredienserna till smeten och låt vila i 15 minuter.
- Grädda våfflorna i ett våffeljärn
Mangoglass
- Mixa alla ingredienser till en jämn smet.
Mangosylt
- Värm upp mangon i en kastrull. Häll i vattnet, socker och vaniljsocker. Låt det puttra tills det är en jämn sylt.
- Lägg i kokosflingor och låt sen svalna.
Montering
- Använd en ugnsform för muffins. Tryck ner våfflorna och ha i lite sylt och glassen.
- Låt stå i frysen i minst 6h
- Smält choklad och doppa båtarna. Häll över lite granola och kokosflingor innan det har stelnat.
- Förvara i frysen. Klart!
Till recepten
Dela recept