Fortsätt till innehållet

Mangoglassbåt

Glassbåt med mango är ett gott och roligt alternativ till frukost eller mellis.

Mangoglassbåt

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Våfflor

  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 2½ dl kallt vatten
  • 1 krm vaniljarom

Mangoglass

  • 100 g mango (fryst)
  • 2 msk honung, flytande
  • 250 g
    Valio Laktosfri kvarg mango
    Laktosfri kvarg med fyllig och rund smak av mango. God som den är tillsammans med…
    Valio Laktosfri kvarg mango 200 g

Mangosylt

  • 50 g fryst mango
  • 1 msk kallt vatten
  • ¼ dl strösocker
  • 1 msk kokos, riven
  • ½ tsk vaniljsocker

Chokladdopp med topping

  • 200 g mörk choklad
  • 0 kg granola
  • 0 kg kokos, riven

Instruktioner

Våfflor

  1. Blanda ihop ingredienserna till smeten och låt vila i 15 minuter.
  2. Grädda våfflorna i ett våffeljärn

Mangoglass

  1. Mixa alla ingredienser till en jämn smet.

Mangosylt

  1. Värm upp mangon i en kastrull. Häll i vattnet, socker och vaniljsocker. Låt det puttra tills det är en jämn sylt.
  2. Lägg i kokosflingor och låt sen svalna.

Montering

  1. Använd en ugnsform för muffins. Tryck ner våfflorna och ha i lite sylt och glassen.
  2. Låt stå i frysen i minst 6h
  3. Smält choklad och doppa båtarna. Häll över lite granola och kokosflingor innan det har stelnat.
  4. Förvara i frysen. Klart!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.