Fortsätt till innehållet
Marsipangrisar klassiska

Marsipangrisar klassiska

Marsipangrisar är kul att göra och passar bra till jul. Fint att ge bort i en cellofanpåse med band runt. Doppa dom i din favoritchoklad.

Marsipangrisar klassiska

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g figurmarsipan
  • ätbara pärlor
  • ½ dl choklad (ljus eller mörk efter smak)
  • ½ krm rosa foodgel
  • 40 cm rosa eller rött tygband

Instruktioner

  1. Till en gris: Rulla ca 80 g marsipan mellan händerna. Forma den smalare i ena änden och trubba till ett tryne, skär trynet med en kniv så det blir ett gap på grisen. Vinkla upp överdelen och rista tre ränder bakom trynet i böjen. Tryck in två näsborrar.
  2. Forma två öron som du trycker fast bakom ränderna.
  3. Tryck in två ögonpärlor framför öronen.
  4. Färga lite marsipan rosa eller röd (ta så mycket foodgel du behöver för önskad nyans) och forma bollar som du lägger i munnen.
  5. Forma en knorr och tryck fast där bak.
  6. Smält choklad och doppa grisens bakdel i chokladen. Låt rinna av och stelna på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
  7. Knyt ev ett band runt grisen.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.