Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
20 min
Totalt
1 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 250 g mandelmassa
- 1 citron, rivet skal
- 1 tsk kardemumma (stött)
-
125 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 ägg
- ½ dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 1 dl hallon (frysta)
Flädercurd
- 1½ dl strösocker
- 6 äggulor
- 1 dl flädersaft
- ½ dl citron (pressad)
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Italiensk maräng
- 1¾ dl strösocker
- ½ dll vatten
- 2 äggvita
Till montering
- 2 dl färska bär
Dela recept
Instruktioner
Mazarinkaka
- Värm ugnen till 175°C. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
- Grovriv mandelmassa i en bunke och riv i skalet från en citron. Tillsätt kardemumma och klicka i rumsvarmt smör, lite i taget.
- Blanda net äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl och salt, blanda till en jämn massa. Fördela smeten i formen och tryck ner hallonen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kakan är gyllene. Låt kakan svalna helt.
Flädercurd
- Vispa ihop äggulorna och hälften av sockret i en bunke.
- Koka upp flädersaft, citronsaft, resten av sockret och smör i en kastrull.
- Häll smörsaften i äggsmeten, blanda och häll tillbaka i kastrullen. Värm på medelvärme tills krämen tjocknat, rör om hela tiden. Låt svalna. Förvara i kyl.
Italiensk maräng
- Koka upp vatten och strösocker i en kastrull.
- När sockret når en temperatur på 110°C börjar du vispa äggvitorna i en rostfri bunke tillhörande en assistent, vispa på medelhastighet. När sockret når en temperatur på 121 häller du ner sockret i en tunn stråle i äggvitorna. Vispa till en glansig, fast och sval maräng. Använd marängen direkt.
Montering
- Bre flädercurden på mazarinbottnen. Spritsa på den italienska marängen och bränn av med en bruléebrännare. Dekorera med färska bär, tex hallon, blåbär och körsbär.
Till recepten
Dela recept