Fortsätt till innehållet
Mexikansk brunchmacka med pocherat ägg

Mexikansk brunchmacka med pocherat ägg

Lyxiga tex-mex-doftande mackor med pocherat ägg och chorizo, blir lika gott till brunch som till lunch. Äggen går att förbereda och värma i lite hett vatten precis innan servering.

Mexikansk brunchmacka med pocherat ägg

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Chorizo och grönsaksfräs

  • 100 g chorizo, eller annan smakrik korv
  • 80 g röd paprika
  • 100 g gröna bönor, frysta
  • 100 g majs, fryst
  • vitlöksklyfta

Pocherade ägg

  • ägg
  • 2 l vatten
  • 1 dl vinäger
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  1. Smält hälften av smöret. Lägg brödskivorna på en plåt och pensla med smör. Grädda den gyllenbruna i ugnen på 200°C i ca 10 minuter.
  2. Skiva chorizon och strimla paprikan. Stek chorizo, paprika, bönor och majs i en stekpanna med resten av smöret ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken och stek några minuter till, tills grönsakerna är al dente och korven genomstekt.
  3. Koka upp vatten, vinäger och salt i en stor kastrull. Knäck äggen i fyra små skålar eller i kaffekoppar. Sänk värmen. Rör runt i grytan med en slev så att det blir en virvel i vattnet när vattnet sjuder. Lägg i äggen ett i taget i det bubblande vattnet. Låt koka i 4-5 minuter tills äggvitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig. Lyft upp med en hålslev och lägg på hushållspapper.
  4. Bred ostcrèmen på brödskivorna och toppa med chorizofräset. Lägg ett pocherat ägg på varje smörgås. Krydda med salt och peppar.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.