Fortsätt till innehållet
Mexikansk kycklinggryta

Mexikansk kycklinggryta

Smakrik och lättlagad mexikansk kycklinggryta. Servera den gärna med ris och en krispig sallad.

Mexikansk kycklinggryta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g kycklingfilé
  • 1-2  gula lökar
  • vitlöksklyftor
  • chilipepparfrukt, röd
  • lime
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • ½ tsk koriander, malen
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g kidneybönor, kokta
  • 2 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 0 kg färsk koriander

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och skiva löken och hacka chilin. Tvätta limen med varmt vatten och riv skalet fint.
  2. Bryn kycklingen i en stekpanna med smör, ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt löken, chilin, spiskummin och koriander och fräs någon minut under omrörning tills löken mjuknat.
  4. Tillsätt limejuice, limeskal, socker och krossade tomater. Sjud under lock i cirka 15 minuter tills köttet är genomstekt.
  5. Häll av vätskan från bönorna och tillsätt dem och crème fraichen. Koka upp och låt sjuda ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa med koriander och servera med ris.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.