
Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn250°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 6½ dl Oddlygood® havredryck
- 3 ägg
- 1 morot, finriven
-
1 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Tomatmix
- 250 g körsbärstomater
- 5 soltorkade tomater i olja
- 1 vitlöksklyfta
- 1½ dl persilja, hackad
- 1 tsk oregano
- ¾ tsk svartpeppar
- ¼ tsk salt
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 250 °C.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ned havredryck, ägg och riven morot. Låt smeten svälla ca 15 minuter.
- Häll smeten i en långpanna (cirka 40x30 cm) med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk temperaturen till 225°C och fortsätt grädda i cirka 20 minuter.
- Halvera eller kvarta tomaterna, hacka de soltorkade tomaterna och skala och finhacka vitlöken. Fräs allt i en stekpanna med lite smör i ca 5 minuter. Salta och peppra och blanda ned persiljan.
- Servera pannkakorna med tomatröran.
Till recepten
Dela recept