Fortsätt till innehållet

Mjuk yoghurtkaka

En mjuk kaka som blir riktigt saftig av yoghurten. Välj dina favoritbär och lägg i kakan.

Mjuk yoghurtkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • o,5 tsk salt
  • 150 g
    Valio Laktosfri smör, rumstempererat
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • ägg
  • 3 dl
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%
    Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5% 1000 g
  • 1 tsk citron, rivet skal
  • ½ dl citron, pressad
  • 200 g frysta bär

Färskostfrosting

Dekoration

  • 0 kg oxalis
  • 0 kg färska blåbär

Instruktioner

Sockerkaka

  1. Värm ugnen till 175 °C. Smöra och bröa en form, ca 1,5 liter.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
  3. Vispa smör och strösocker mjukt och luftigt i en assistent, ca 3 minuter. Skrapa ner smöret från kanten med jämna mellanrum. Tillsätt vaniljextrakt och ett ägg i taget medans du vispar på låg hastighet. Över vispa inte.
  4. Tillsätt yoghurt, citronzest och pressad citron. Vänd i de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Vänd försiktigt i de frysta bären med en slickepott.
  5. Häll smeten i formen och och grädda i ca 60-70 minuter. Om kakan börjar få för mycket färg kan du behöva täcka ytan med folie. Känn efter med en provsticka om kakan är klar, den skall inte vara kletig i mitten. Låt kakan svalna ca 1 timma innan du vänder ut den ur formen. Låt svalna helt.

Färskostfrosting

  1. Vispa ihop grädde, färskost och florsocker i en bunke till en fluffig kräm. Vispa inte för hårt. Fyll en spritspåse med en rund tyll och spritsa 3 bollar i rad på kakans kortsida. Släta ut halva bollen med en sked och spritsa tre nya bollar bredvid och släta ut med en sked. Upprepa tills du når kakans andra kortsida.

Dekoration

  1. Dekorera med färska blåbär och oxalis.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.