Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h 10 min
Totalt
1 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 4 dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
- ½ tsk bikarbonat
- o,5 tsk salt
-
150 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 dl strösocker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 2 ägg
-
3 dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
- 1 tsk citron, rivet skal
- ½ dl citron, pressad
- 200 g frysta bär
Färskostfrosting
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
70 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- ½ dl florsocker
Dekoration
- 0 kg oxalis
- 0 kg färska blåbär
Dela recept
Instruktioner
Sockerkaka
- Värm ugnen till 175 °C. Smöra och bröa en form, ca 1,5 liter.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
- Vispa smör och strösocker mjukt och luftigt i en assistent, ca 3 minuter. Skrapa ner smöret från kanten med jämna mellanrum. Tillsätt vaniljextrakt och ett ägg i taget medans du vispar på låg hastighet. Över vispa inte.
- Tillsätt yoghurt, citronzest och pressad citron. Vänd i de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Vänd försiktigt i de frysta bären med en slickepott.
- Häll smeten i formen och och grädda i ca 60-70 minuter. Om kakan börjar få för mycket färg kan du behöva täcka ytan med folie. Känn efter med en provsticka om kakan är klar, den skall inte vara kletig i mitten. Låt kakan svalna ca 1 timma innan du vänder ut den ur formen. Låt svalna helt.
Färskostfrosting
- Vispa ihop grädde, färskost och florsocker i en bunke till en fluffig kräm. Vispa inte för hårt. Fyll en spritspåse med en rund tyll och spritsa 3 bollar i rad på kakans kortsida. Släta ut halva bollen med en sked och spritsa tre nya bollar bredvid och släta ut med en sked. Upprepa tills du når kakans andra kortsida.
Dekoration
- Dekorera med färska blåbär och oxalis.
Till recepten
Dela recept