Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h 15 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPepparkaka
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk ingefära, malen
- 2 tsk kryddnejlika, malen
- 1 msk kanel, malen
- 1 dl laktosfri kondenserad mjölk
- ½ apelsin, zest från
Apelsin- och chokladtryffel
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
1½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 krm salt
- 1 apelsin, zest från
- 200 g laktosfri choklad
Övrigt
- 0 kg apelsinzest, pepparkakor och florsocker till garn
Dela recept
Instruktioner
Pepparkaka
- Knäck äggen och separera äggvitor och äggulor.
- Vispa äggvitorna hårt med elvisp. Vispa ner socker lite i taget. Vispa ner äggulorna.
- Blanda alla torra ingredienser i smeten, sikta ner. Rör försiktigt.
- Blanda ner den kondenserade mjölken och apelsinzesten.
- Smörj och bröa en rund form. Häll i smeten och ställ i ugnen på 175°C i 30 minuter.
Apelsin- och chokladtryffel
- Blanda alla ingredienser till tryffeln förutom chokladen i en kastrull.
- Värm under omrörning tills det börjar tjockna lite. Häll i chokladen och rör tills den smält.
- Häll över kakan och låt den stelna.
- Skär i bitar och dekorera med zest, pepparkakor och florsocker.
Till recepten
Dela recept