Fortsätt till innehållet
Mjuk pepparkaka med apelsintryffel

Mjuk pepparkaka med apelsintryffel

En saftig, julig och mjuk pepparkaka med smak av apelsinchoklad och toppad med apelsinzest och pepparkakssmulor.

Mjuk pepparkaka med apelsintryffel

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Pepparkaka

  • ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk ingefära, malen
  • 2 tsk kryddnejlika, malen
  • 1 msk kanel, malen
  • 1 dl laktosfri kondenserad mjölk
  • ½  apelsin, zest från

Apelsin- och chokladtryffel

  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1½ dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 krm salt
  • apelsin, zest från
  • 200 g laktosfri choklad

Övrigt

  • 0 kg apelsinzest, pepparkakor och florsocker till garn

Instruktioner

Pepparkaka

  1. Knäck äggen och separera äggvitor och äggulor.
  2. Vispa äggvitorna hårt med elvisp. Vispa ner socker lite i taget. Vispa ner äggulorna.
  3. Blanda alla torra ingredienser i smeten, sikta ner. Rör försiktigt.
  4. Blanda ner den kondenserade mjölken och apelsinzesten.
  5. Smörj och bröa en rund form. Häll i smeten och ställ i ugnen på 175°C i 30 minuter.

Apelsin- och chokladtryffel

  1. Blanda alla ingredienser till tryffeln förutom chokladen i en kastrull.
  2. Värm under omrörning tills det börjar tjockna lite. Häll i chokladen och rör tills den smält.
  3. Häll över kakan och låt den stelna.
  4. Skär i bitar och dekorera med zest, pepparkakor och florsocker.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.