Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2½ dl vetemjöl
- 1½ dl strösocker
- ½ dl mandelmjöl
- ½ dl vallmofrön
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 ägg
-
2 dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 4 %Prova vår extra krämiga naturella yoghurt utan laktos. Yoghurten är lika god till frukost eller…
- 1 citron
Körsbärsfrosting
-
400 g
Valio Laktosfri kvarg körsbärLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av körsbär. God som den är tillsammans med…
-
½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 0 kg strössel och ätbara blommor
Dela recept
Instruktioner
Muffins
- Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något.
- Blanda samman alla torra ingredienserna till muffinssmeten i en bunke. Knäck ner ägget och blanda ner yoghurt, citronsaft och citronskal. Rör sist ner smöret.
- Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i papperformar.
- Grädda i 200°C i 15 minuter. Låt svalna helt innan frostingen läggs på.
Körsbärsfrosting
- Vispa samman kvarg och grädde till en slät kräm. Spritsa eller bred ut krämen på muffinsarna.
- Toppa med strössel och ätbara blommor.
Till recepten
Dela recept