Fortsätt till innehållet
Muffins med körsbärsfrosting

Muffins med körsbärsfrosting

Saftiga och lättbakade muffins med smak av mandel, citron och vallmofrön, som också ger lite extra krispighet. Servera dem gärna med några färska körsbär om de är i säsong.

Muffins med körsbärsfrosting

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ dl strösocker
  • ½ dl mandelmjöl
  • ½ dl vallmofrön
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ägg
  • 2 dl
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 4 %
    Prova vår extra krämiga naturella yoghurt utan laktos. Yoghurten är lika god till frukost eller…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 4% 1000 g
  • citron

Körsbärsfrosting


Instruktioner

Muffins

  1. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något.
  2. Blanda samman alla torra ingredienserna till muffinssmeten i en bunke. Knäck ner ägget och blanda ner yoghurt, citronsaft och citronskal. Rör sist ner smöret.
  3. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i papperformar.
  4. Grädda i 200°C i 15 minuter. Låt svalna helt innan frostingen läggs på.

Körsbärsfrosting

  1. Vispa samman kvarg och grädde till en slät kräm. Spritsa eller bred ut krämen på muffinsarna.
  2. Toppa med strössel och ätbara blommor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.