Fortsätt till innehållet
Nicecream med hallon och pistage

Nicecream med hallon och pistage

Nicecream är mixade bär och mjölk som får en glassliknande konsistens. Har du inte frusit bananen går det ok ändå, konsistensen blir bara aningens lösare. Det går bra att byta ut hallon och mango mot andra frysta bär och frukter om du vill variera smaken.

Nicecream med hallon och pistage

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • banan, fryst
  • 2½ dl hallon (frysta)
  • 125 g fryst mango
  • 1½ dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 1 msk citron (pressad)
  • 1 msk honung, flytande
  • ¼ tsk vaniljpulver (det går lika bra med 1 tsk vaniljsoc

Topping

  • ½ dl pistagenötter
  • digestivekex

Instruktioner

  1. Skär en banan i bitar och lägg i frysen ett par timmar.
  2. Lägg banan, hallon, mango, mjölk, citronsaft, honung och vaniljpulver i en matberedare. Mixa till en tjock luftig kräm. Ät som den är eller frys in i ca 2 timmar för en hårdare konsistens.

Topping

  1. Toppa med hackade pistagenötter och smulat digestivekex.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.