Fortsätt till innehållet
Omelett i muffinsform

Omelett i muffinsform

Gör enkelt goda portionsmellanmål eller frukostar med hjälp av muffinsformar. Anpassa fyllningen i omeletten efter vad du har hemma eller gör efter vårt förslag med champinjoner, spenat och fetaost.

Omelett i muffinsform

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 8 ägg
  • 20 g babyspenat
  • 70 g champinjoner
  • 70 g laktosfri fetaost
  • 1½ dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • 0 kg salt & peppar
  • 0 kg parmesanost

Topping


Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader, varmluft. Ställ ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Skiva champinjonerna, hacka senaten grovt och smula fetaosten. Fördela champinjoner, fetaost och spenat i formarna.
  3. Vispa ihop ägg och grädde, salt och peppar i en bunke. Häll omelettsmeten i formarna över fyllningen, fyll ca 3/4 av formen. Riv över parmesanost efter smak. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Topping

  1. Toppa med crème fraiche och basilika.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.