
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
15 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 450 g kycklingfilé
- 2 msk vetemjöl
-
3 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 vitlöksklyftor
- ½ tsk timjan
- ½ tsk oregano
- ½ tsk chiliflakes
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl soltorkade tomater i olja, hackade
- 80 g babyspenat
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 dl parmesanost, finriven
- 5 dl vatten
- 1 dl matlagningsvin, vitt
- 1 msk kycklingfond, koncentrad
- 250 g pasta t ex Penne
- 0 kg parmesanost och persilja till servering
- 0 kg salt och svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Strimla kycklingen. Lägg den i en skål och blanda ned mjölet. Salta och peppra.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Stek kycklingen i smör i en stor kastrull som har ett lock ca 5 minuter, tills kycklingen nästan är genomstekt och fått fin färg.
- Tillsätt vitlöken och kryddorna och rör ner tomatpuré, strimlade tomater, spenat, grädde och parmesanost. Fräs några minuter på svag värme tills spenaten mjuknat.
- Blanda ner vatten, vin och fond och pasta och sätt på ett lock. Sjud i cirka 15 minuter tills pastan är mjuk.
- Servera med örter och mer riven parmesan.
Till recepten
Dela recept