Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
20 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
150 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 150 g blockchoklad
- 2 ägg
- 1½ dl farinsocker
- 1½ dl vetemjöl
- 1 krm bikarbonat
- 1 msk lakritspulver
- 1 krm salt
- 12 oreokakor
Garnering
-
1
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 0 kg lakritssås
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret på spisen på låg värme eller i mikrovågsugnen. Hacka chokladen och blanda ner. Rör tills den har smält.
- Vispa ned ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner. Blanda till en slät smet. Häll upp i en bakplåtspappersklädd ugnsform (15 x 20 cm).
- Tryck ner oreokakorna jämnt i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i 200°C i 18 - 20 minuter. Låt svalna.
- Vispa kvarg och grädden fast i en skål. Rör ner lakritssåsen. Bred ut över den avsvalnade brownien.
- Dekorera med lakritsgodis och ringla över mer lakritssås om du vill. Skär i bitar och njut.
Till recepten
Dela recept