Fortsätt till innehållet

Pan de muerto

Pan de muerto är ett sött mexikanskt bröd som betyder ”de dödas bröd”. Brödet har ofta smak av apelsin och äts i tanken tillsammans med de döda. Bröden är formade runda med remsor över som skall likna människoben.

Pan de muerto

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 15 g jäst, färsk
  • 1½ dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • 1½ dl strösocker
  • ägg
  • apelsin, finrivet skal
  • 1 msk apelsinsaft, pressad
  • 10½ dl vetemjöl
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ½ tsk salt
  • ägg, till pensling

Topping

  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1½ dl strösocker

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i mjölken i en bunke eller använd med fördel en hushållsassistent. Tillsätt socker, ägg, apelsinskal, apelsinsaft, mjöl och smör. Arbeta till en smidig deg 5-10 minuter, tillsätt salt på slutet.
  2. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 60 minuter.
  3. Dela degen till ca 20 bitar. Rulla och runddriv 16 av dem och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Resten av degen använder du till att forma ”benen” som skall ligga som ett kors över bullarna. Enklast för att få till formen på ”benen” är att rulla ut en bit deg mellan tre fingrar så formas ”knotorna” mellan fingrarna. Pensla bullarna med uppvispat ägg och lägg två benremsor över varje bulle.
  4. Låt jäsa ca 30 minuter.
  5. Grädda i 180°C i ca 15-20 minuter tills bröden har fått fin färg.
  6. Smält smöret. Pensla de gräddade bullarna med smör och doppa i en skål med socker.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.