Fortsätt till innehållet
Pannkakor med vallmofrön och citron

Pannkakor med vallmofrön och citron

Lyxiga pannkakor med smak av citron och vallmofrön. Söta efter tycke och toppa med citrus eller bär, och grädde eller yoghurt.

Pannkakor med vallmofrön och citron

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1¾ dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • ägg
  • 1 tsk citronskal, finrivet
  • 1 msk citron, pressad
  • 2 tsk vallmofrön
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör (till stekning)
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

Till servering


Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
  2. Tillsätt mjölk, ägg, rivet citronskal, pressad citron och vallmofrön. Blanda till en jämn smet.
  3. Stek pannkakorna i en klick smör på medelhög värme, ca 1/2 dl smet per pannkaka. När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända. Stek pannkakorna gyllenbruna.
  4. Servera pannkakorna med skivade citrusfrukter, sirap och grädde eller yoghurt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.