Fortsätt till innehållet

Pannkaksmuffins

Små fluffiga pannkaksmuffins som går bra att spara i kylen några dagar. De blåser upp sig i ugnen men sjunker ihop när du tar ut dem.

Pannkaksmuffins

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 4 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • ägg

Topping

  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • ½ dl hallonsylt
  • 2 dl färska hallon

Instruktioner

Smet

  1. Värm ugnen till 220 °C. Smöra en muffinsplåt ordentligt med smör.
  2. Vispa ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt hälften och mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen.
  3. Fördela smeten i muffinsplåten, fyll bara upp till halva formen. Grädda i 20-30 minuter. Pannkaksmuffinsarna skall ha blivit gyllene innan du tar ut dem. Låt svalna lite innan servering.

Topping

  1. Servera med förslagsvis sylt och grädde eller grekisk yoghurt och färska bär.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.