Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
40 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn220°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPåskkaka
- 50 g jäst för söta degar
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 ägg
- 7½ dl vetemjöl
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 ägg
- ½ dl mandelspån
Topping
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
3 dl
Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsåsValio laktosfri vaniljsås har en krämig smak och innehåller äkta vanilj från vaniljstång. Den passar…
- 1 burk aprikoshalvor i lag
Dela recept
Instruktioner
Påskkaka
- Sätt ugnen på 220°.
- Smula jästen i en bunke.
- Värm mjölken fingervarm (37°). Häll i 1 dl av mjölken och rör tills jästen löst upp sig.
- Vispa ihop äggen och resten av mjölken och blanda med jästen.
- Tillsätt hälften av mjölet. Skär smöret i kuber. Tillsätt smöret och resten av mjölet växelvis och arbeta till en smidig deg.
- Platta ut degen med händerna till en stor pizza. Lägg den på en smord ugnsplåt och pensla med det lättvispade ägget. Strö över mandelflarn.
- Grädda i 20 minuter tills kakan är gyllene.
- Låt svalna. Dela kakan i två delar försiktigt i mitten med hjälp av en lång kniv.
Topping
- Vispa grädden fast med en elvisp.
- Vispa vaniljsåsen.
- Häll av vätskan från aprikoserna.
- Bred vaniljsåsen på den ena botten. Lägg på locket.
- Skär tårtan i bitar.
- Lägg på en klick grädde och en aprikoshalva.
Till recepten
Dela recept