Fortsätt till innehållet
Påskkaka med citronsmak

Påskkaka med citronsmak

Påskägg och sill i all ära, men en riktigt god och fräsch citronkaka slår det mesta. Testa vår goda och saftiga kaka i påsk – och påskharen kommer att vilja stanna kvar för ett smakprov. Glad påsk!

Påskkaka med citronsmak

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Påskkaka

  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronskal, finrivet
  • 2 dl
    Valio Laktosfri kvarg citron
    Laktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
    Valio Laktosfri kvarg citron 7%
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Glasyr


Instruktioner

Kaka

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret. Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker och citronskal pösigt.
  3. Rör ner kvargen och smöret och rör till en jämn smet.
  4. Bland mjöl och bakpulver i en separat skål. Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör till en jämn smet.
  5. Smöra och bröa en 1 1/2 liters sockerkaksform. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 minuter. Testa med en sticka, kakan ska vara torr.
  6. Låt vila i 5 minuter och vänd sedan upp kakan på ett fat. Låt svalna.

Glasyr

  1. Vispa ihop kvarg och florsocker.
  2. Ringla glasyren över kakan.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.