Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
1 h 20 min
Totalt
1 h 45 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPåskkaka
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 ägg
- 2½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk citronskal, finrivet
-
2 dl
Valio Laktosfri kvarg citronLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Glasyr
-
½ dl
Valio Laktosfri kvarg citronLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
- 2½ dl florsocker
Dela recept
Instruktioner
Kaka
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret. Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker och citronskal pösigt.
- Rör ner kvargen och smöret och rör till en jämn smet.
- Bland mjöl och bakpulver i en separat skål. Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör till en jämn smet.
- Smöra och bröa en 1 1/2 liters sockerkaksform. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 minuter. Testa med en sticka, kakan ska vara torr.
- Låt vila i 5 minuter och vänd sedan upp kakan på ett fat. Låt svalna.
Glasyr
- Vispa ihop kvarg och florsocker.
- Ringla glasyren över kakan.
Till recepten
Dela recept