Fortsätt till innehållet

Påskkyckling

Här kommer ett perfekt påskrecept för dig som hellre gör annat än att stå och laga mat hela långa långfredagen! Kycklingen tillagar sig själv i ugnen samtidigt som bakpotatisen puttrar i samma form och drar till sig härliga smaker från citron, oliver, timjan och rosmarin.

Påskkyckling

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 600 g bakpotatis
  • 600 g kycklinglårfilé
  • vitlöksklyftor
  • citron
  • 1 dl kalamataoliver, urkärnade
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0 kg svartpeppar, malen
  • 1 dl
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 3 dl tärnad salladsost (laktosfri)
  • 0 kg färsk rosmarin

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela bakpotatisarna på mitten och lägg delarna i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm) med snittytorna nedåt (är potatisen väldigt stor kan du skära den i mindre bitar för att snabba på tillagningen). Tillsätt hela vitlöksklyftor, citron och oliver i formen. Lägg slutligen kycklingen i formen. Tillsätt kryddor.
  3. Skär smöret i bitar och lägg ner i formen.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 30 minuter. Lägg salladsost i formen och fortsätt grädda i ytterligare 10 minuter. Toppa med lite färsk rosmarin innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.