
Förberedelsetid
Aktiv
10 min
Passiv
40 min
Totalt
50 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 600 g bakpotatis
- 600 g kycklinglårfilé
- 4 vitlöksklyftor
- 1 citron
- 1 dl kalamataoliver, urkärnade
- 1½ tsk salt
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- 0 kg svartpeppar, malen
-
1 dl
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 dl tärnad salladsost (laktosfri)
- 0 kg färsk rosmarin
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela bakpotatisarna på mitten och lägg delarna i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm) med snittytorna nedåt (är potatisen väldigt stor kan du skära den i mindre bitar för att snabba på tillagningen). Tillsätt hela vitlöksklyftor, citron och oliver i formen. Lägg slutligen kycklingen i formen. Tillsätt kryddor.
- Skär smöret i bitar och lägg ner i formen.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 30 minuter. Lägg salladsost i formen och fortsätt grädda i ytterligare 10 minuter. Toppa med lite färsk rosmarin innan servering.
Till recepten
Dela recept