Fortsätt till innehållet

Påskpaella

Varför inte testa en god och smakrik påskversion av en klassisk paella? Tack vare lammkorv får du massa smak och crème fraîche eller smetana gör den härligt krämig. Paella är perfekt som en lyxig lunch eller som en del av en härlig buffé.

Påskpaella

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 7½ dl kycklingbuljong
  • 400 g kycklingfilé
  • 250 g lammkorv
  • 30 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 0 kg vårlökar (1 knippe)
  • vitlöksklyftor
  • tomater
  • röd paprika
  • 0 kg bladpersilja (1 kruka)
  • 4 dl ris, långkornigt
  • 1 msk paprikapulver
  • lagerblad
  • ½ g saffran
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g sparris
  • röd chili
  • 120 g
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g

Toppa med

  • apelsin

Instruktioner

  1. Koka upp kycklingfonden och ställ den åt sidan.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och korvarna i stora bitar. Bryn smöret i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter. Hacka de ljusa delarna av vårlöken (spara stjälkarna till senare), vitlök, tomater, paprika och persilja. Lägg allt i pannan och fräs i några minuter.
  3. Tillsätt ris, alla kryddor och vitt vin och låt det koka upp.
  4. Tillsätt kycklingbuljongen i omgångar, låt buljongen koka in i riset innan du tillsätter mer. Koka på svag värme i cirka 15 minuter totalt.
  5. Skär sparrisen i två centimeters bitar och skiva chilin. Blanda ner i paellan tillsammans med crème fraîche eller smetana. Värm upp paellan igen och se till att buljongen har absorberats och att riset är genomkokt. Låt puttra under lock i 5 minuter.
  6. Garnera med hackade vårlöksstjälkar och apelsinskivor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.