
Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 7½ dl kycklingbuljong
- 400 g kycklingfilé
- 250 g lammkorv
-
30 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 0 kg vårlökar (1 knippe)
- 6 vitlöksklyftor
- 2 tomater
- 1 röd paprika
- 0 kg bladpersilja (1 kruka)
- 4 dl ris, långkornigt
- 1 msk paprikapulver
- 3 lagerblad
- ½ g saffran
- ½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 1 dl vitt vin
- 500 g sparris
- 1 röd chili
-
120 g
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
Toppa med
- 1 apelsin
Dela recept
Instruktioner
- Koka upp kycklingfonden och ställ den åt sidan.
- Skär kycklingen i mindre bitar och korvarna i stora bitar. Bryn smöret i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter. Hacka de ljusa delarna av vårlöken (spara stjälkarna till senare), vitlök, tomater, paprika och persilja. Lägg allt i pannan och fräs i några minuter.
- Tillsätt ris, alla kryddor och vitt vin och låt det koka upp.
- Tillsätt kycklingbuljongen i omgångar, låt buljongen koka in i riset innan du tillsätter mer. Koka på svag värme i cirka 15 minuter totalt.
- Skär sparrisen i två centimeters bitar och skiva chilin. Blanda ner i paellan tillsammans med crème fraîche eller smetana. Värm upp paellan igen och se till att buljongen har absorberats och att riset är genomkokt. Låt puttra under lock i 5 minuter.
- Garnera med hackade vårlöksstjälkar och apelsinskivor.
Till recepten
Dela recept