
Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
2 min
Totalt
32 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderMarinad
- ½ dl rapsolja
- 1 msk citronsaft, pressad
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk svartpeppar, malen
- ½ tsk salt
Yoghurtsås med mynta
- 1 dl färsk mynta
-
2 dl
Valio Laktosfri grekisk yoghurt naturell 0,4%Krämig och len laktosfri grekisk yoghurt med låg fetthalt, goda bakterier och rik på protein.…
- 1 msk citronsaft, pressad
- 1 tsk honung, flytande
- ¼ tsk salt
Sallad
- 200 g salladsblandning
- 1 dl ruccola
- 250 g körsbärstomater
- 1 rödlök
- 150 g laktosfri fetaost
Salladsdressing
- ½ dl olivolja
- 1 msk citronsaft, pressad
- 1 tsk honung
- 0 kg salt och peppar efter smak
Till stekning
-
0 kg
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Dela recept
Instruktioner
- Dela köttet i bitar och skär det mot fibrerna (det ska skivas igen efter stekning). Blanda ingredienserna till marinaden. Marinera kötter några timmar i kylen och låt det stå i rumstemperatur i cirka en timme innan tillagning.
- Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen i en skål, mixa den slät med en stavmixer. Om du vill kan du hacka myntan och blanda i efter att du mixat såsen. Ställ såsen kallt.
- Fördela ut salladen och ruccolan på ett serveringsfat. Dela tomaterna och skiva löken tunt. Smula ner fetaosten. Blanda alla ingredienserna till salladsdressingen och häll den över salladen.
- Stek köttbitarna i en het panna i matfettet i cirka 1 minut per sida. Det går också bra att grilla det. Låt köttet vila en stund under folie innan det skivas. Smaka av och strö eventuellt över salt.
- Skiva köttet och lägg det ovanpå salladen. Servera salladen med yoghurtsåsen med mynta.
Till recepten
Dela recept