Förberedelsetid
Aktiv
2 h
Passiv
25 min
Totalt
2 h 25 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn180°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
125 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl strösocker
- 2 äggulor
- 1½ dl vetemjöl
- ½ dl hasselnötter, krossade
- 2 tsk bakpulver
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
Maräng
- 3 äggvita
- 1½ dl strösocker
- 1 krm ättikssprit, 12%
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mandelspån
Fyllning
- 1½ dl mandariner, konserverade
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
2
Valio Laktosfri kvarg citronLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
Garnering
- 1 msk florsocker
- 8 chokladägg
- 8 marsinpanägg
Dela recept
Instruktioner
- Blanda det mjuka smöret och sockret och tillsätt äggulorna under vispning.
- Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda ner. Vispa ned mjölken.
- Bred ut degen i en rektangel (25x30 cm) på en bakplåtsklädd plåt. Förgrädda tårtbotten i mitten av ugnen i ca 10 min i 180° .
- Vispa äggvitorna för hand eller långsamt med en elvisp i ca 1 minut. Tillsätt ättika och vispa ytterligare 1 minut. Tillsätt socker och vaniljsocker lite i taget och vispa kraftigare i några minuter tills det har blivit ett fast blankt skum.
- Bred marängen över tårtbotten med en slickepott och strö över mandelspånet. Grädda i mitten av ugnen i 180 ° i ca 15 min, tills ytan har blivit gyllenbrun. Låt svalna.
- Häll av vattnet från konserverade mandarinerna. Vispa grädden lätt och vänd ner kvargen.
- Montera tårtan precis innan servering. Dela tårtbotten i två delar. Ta försiktigt bort botten på tårtan och lägg på ett serveringsfat. Spritsa ut fyllningen och lägg på mandarinerna. Lägg den andra tårtbottnen. Dekorera med påskgodis och pudra över florsocker.
- Servera påsktårtan i mindre bitar och njut!
Till recepten
Dela recept