Fortsätt till innehållet
Pasta Alfredo med kyckling

Pasta Alfredo med kyckling

Mild, mjuk och krämig och alldeles underbar. Det är Pasta Alfredo, en klassisk pastarätt som blir klar på en kvart. Perfekt vardagsmat för hela familjen.

Pasta Alfredo med kyckling

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 400 g tagliatelle pasta
  • 300 g kycklingfilé
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 100 g parmesanost, finriven
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen.
  3. Stek kycklingen i smöret i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rör ner grädden och 3/4-delar av osten. Småkoka till kycklingen är genomstekt.
  4. Häll av pastan men spara lite av kokvattnet. Blanda pastan med såsen och rör ner lite kokvatten till lagom konsistens. Värm allt.
  5. Toppa med riven ost.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.