Fortsätt till innehållet

Pasta amatriciana

En klassisk italiensk pastarätt med pancetta och tomatsås är en enkel och lättlagad vardagsrätt. Hoppa över chilin om du har känsliga middagsgäster.

Pasta amatriciana

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g pancetta
  • 1 gul lök
  • vitlöksklyftor
  • ½ tsk chiliflakes
  • 380 g
    Valio Middagsmagi grytbas pomodoro italian
    Middagsmagi grytbas pomodoro italian är en färsk grytbas gjord på en bas av tomat &…
    Valio Middagsmagi grytbas pomodoro italian
  • 100 g parmesanost, riven
  • 350 g pasta
  • 1½ dl pastavatten
  • 0 kg svartpeppar, nymalen och olivolja
  • 0 kg färsk basilika

Instruktioner

  1. Tärna pancettan fint och stek den knaprig i en stekpanna. Ta upp pancettan och lägg på en hushållspapper och låt fettet ligga kvar i stekpannan.
  2. Skala och hacka löken fint. Stek den mjuk i fettet från pancettan, ca 5 minuter på medelvärme.
  3. Tillsätt chiliflakesen, pomodorogrytbasen och 3/4-delar av osten i pannan. Rör om tills osten har smält.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 1,5 dl och blanda med såsen. Vänd ner pastan och toppa med pancettan.
  5. Toppa pastan med resten av osten, nymalen peppar och lite olivolja. Garnera gärna med färsk basilika.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.